Pin It

Widgets

 


Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο, 30 Ιουνίου, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θύμιος Καρακατσάνης βυθίζοντας σε θλίψη τον κόσμο του θεάτρου. 
Πέθανε, το Σάββατο, 30 Ιουνίου, ο Θύμιος Καρακατσάνης, σε ηλικία 72 ετών. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αντιμετπώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία τα τελευταία δύο χρόνια είχαν επειδεινωθεί εξαιτίας του σακχάρου. Πάντως, όπως είπε στο TLIFE η σύζυγός του, Ρούλα, ο θάνατός του προήλθε από τη νόσο του Πάρκινσον που εξελίχθηκε ραγδαία.

Ο αξέχαστος ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε γεννηθεί στις 8 Δεκεμβρίου του 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν και από το 1960 δεν σταμάτησε να εργάζεται στο θέατρο, ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και στη συνέχεια στο ελεύθερο θέατρο.
Αγαπούσε ιδιαίτερα τον Αριστοφάνη και το Μολιέρο
Στο θέατρο είχε παίξει σε έργα, μεταξύ άλλων, του Αριστοφάνη και του Μολιέρου. Η τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν την περίοδο 2008 - 2010 στο " Θάνατο του εμποράκου " του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου.
Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες "Το πιο λαμπρό αστέρι", η "Χαρτορίχτρα", "Γυναικοκρατία", "Καραβάν σαράι", "Μπουμ Ταρατατζούμ" και "Οι νταντάδες". Υπήρξε ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς στο ελληνικό κοινό και χάριζε απλόχερα το γέλιο στις παραστάσεις του.
Συντετριμμένη η σύζυγός του
Η αγαπημένη σύζυγός του Ρούλα, που ήταν στο πλευρό του μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή, δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα τη μεγάλη απώλεια. “Τον είχα στην αγκαλιά μου, όταν έφυγε. Με κοίταξε στα μάτια, τον αγκάλιασα και λίγα λεπτά αργότερα έκλεισε τα μάτια του για πάντα", είπε συνετριμμένη στο TLIFE η σύζυγός του, ενώ μίλησε και για τις τελευταίες στιγμές του:
"Τις τελευταίες ώρες τις πέρασε στο σπίτι. Δεν τον άφηνα, δεν μπορούσα να τον αφήσω σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση που βρισκόταν. Οι γιατροί δεν μπορούσαν πια να του προσφέρουν τίποτα. Ο ίδιος ένιωθε πολύ άσχημα και δεν ήθελε να ζήσει αυτόν τον εξευτελισμό της ασθένειας και να χρειάζεται να τον μεταφέρουν στα χέρια για να μετακινηθεί. Ο ίδιος μου είχε πει τώρα θα κάνω το μάθημα της σιωπής και σταμάτησε να μιλά. Δεν ξέρω τι είχε συμβεί. Ίσως η ασθένεια να είχε επηρεάσει και το κέντρο σκέψης και ομιλίας του”.

Πώς αντέδρασε ο πολιτικός κόσμος
Ο πολιτικός κόσμος δεν έμεινε ασυγκίνητος από το θάνατο του ταλαντούχου ηθοποιού. Σε ανακοίνωσή του το τμήμα πολιτισμού του Συνασπισμού αναφέρει:
"Ο Θύμιος Καρακατσάνης υπήρξε ένας άοκνος εργάτης της θεατρικής σκηνής, ένας ηθοποιός μέγιστος με την πραγματική έννοια του όρου. Ταλέντο δαιμονικό, ερμήνευσε άπειρους ρόλους με το δικό του προσωπικό και μοναδικό σκηνικό τρόπο.Ζωντάνεψε χαρακτήρες και έδωσε αξία ακόμα και στον πιο μικρό ρόλο. Φώτισε τους ρόλους από γωνίες θεατρικά ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες Παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές μένουν οι ερμηνείες του σε έργα του μέγιστου κωμικού της αρχαιότητας, του Αριστοφάνη. Ακόμα, η μανία του για δημιουργία πάνω στην σκηνή και στις πιο δύσκολες ώρες του και η εξαιρετική μοναδική επαφή του με τους θεατές".
Ανακοίνωση εξέδωσε και το "Αρμα Πολιτών" 

"Ο Θύμιος Καρακατσάνης ήταν από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, πιστός στις αξίες της Τέχνης του και μετουσίωνε απόλυτα την έννοια της λέξης Ηθοποιός. Βαθύτατα πολιτικοποιημένος, παρενέβαινε με το Λόγο του στα κοινωνικά πράγματα, δίνοντας πάντα τροφή για σκέψη. Ο Πρόεδρος Γιάννης Δημαράς και τα μέλη του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, εκφράζουμε την ειλικρινή λύπη μας για το θάνατό του στους οικείους του και σε όσους τον αγάπησαν".
Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα, 2 Ιουλίου, στις 11:30 το πρωί από το νεκροτραφείο Παιανίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Followers