Pin It

Widgets

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει ο δημοφιλής Τρύφωνας Σαμαράς σε ό,τι αφορά την προστατευόμενη του Μαργαρίτα, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας.

Ζητούν από την 26χρονη σ’ ένα μήνα να φύγει από την Ελλάδα, παρόλη την κρισιμότητας της υγείας της.

Αναλυτικότερα, η άδεια παραμονής της κοπέλας έχει λήξει και θα πρέπει ν’ αναγκαστεί να γυρίσει πίσω στην Αλβανία. Όμως, το πρόβλημα της υγείας της είναι τέτοιο που δεν της επιτρέπει την όποια μετακίνηση της.

Η Μαργαρίτα μέρα με την ημέρα δίνει την δική της μάχη με τον καρκίνο αλλά η αισιοδοξία της δίνει κουράγιο και σε άλλους ασθενείς να παλέψουν ώστε να βγουν νικητές.

Σχεδόν καθημερινά βρίσκεται στο πλάι της ο Τρύφωνας Σαμαράς με τον οποίο γνωρίστηκαν πριν από επτά χρόνια και την υποστηρίζει υλικά και ηθικά.

Η Μαργαρίτα ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν ακόμη οκτώ χρόνων. Η οικογένεια της όλα αυτά τα χρόνια ζούσαν νόμιμα με βίζα και πράσινη κάρτα.

Όταν η Μαργαρίτα έγινε 18 χρόνων, ξεκίνησε η περιπέτεια της υγείας της όπου και πήρε αμέσως μια μικρή σύνταξη η οποία στη συνέχεια κόπηκε από τον ΟΓΑ. Στη συνέχεια της ζητήθηκε να φύγει από την Ελλάδα, όπως είχε υποστηρίξει η μητέρα της στην εφημερίδα «Εspresso».

Mέρα με την ημέρα, το 26χρονο κορίτσι ζει τον προσωπικό της γολγοθά και το Ελληνικό κράτος δείχνει το ψυχρό του πρόσωπο και της ζητά να φύγει παρόλο που γνωρίζουν την σοβαρότητα της κατάστασης.

Εμείς, επικοινωνήσαμε με τον Τρύφωνα Σαμαρά, ο οποίος κάνει έκκληση στο ελληνικό κράτος να προστατευτεί το κορίτσι από την ψυχρότητα απέναντι σ’ ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα υγείας:

«Παρακαλώ θερμά τους αρμοδίους να παραμείνει στην Ελλάδα η Μαργαρίτα γιατί θα πρέπει να παρακολουθείται από τους θεράποντες ιατρούς της.

Η κατάσταση της κρίνεται σοβαρή. Δεν έχει την οικονομική άνεση ν’ ανταπεξέλθει. Κάνω έκκληση, λοιπόν, στους αρμοδίους να δείξουν ευαισθησία απέναντι σ ένα τόσο νέο κορίτσι.

Η Μαργαρίτα είναι ένα δυναμικό παιδί και δίνει σε όλους μαθήματα ζωής και ανθρωπιάς. Καθημερινά δίνει δύναμη στους ασθενείς του νοσοκομείου κα τους ζητά να μην το βάλουν κάτω γιατί η ζωή τους περιμένει.

Είναι θαύμα το πόσο μεγάλη είναι η δύναμη της όταν η ίδια έχει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Χαμογελά και δίνει κουράγιο στους συνανθρώπους μας που βιώνουν ανάλογες καταστάσεις. Είναι παράλογο να ζητάς από έναν ασθενή να φύγει από την χώρα, πόσο μάλλον όταν γνωρίζεις το μέγεθος της σοβαρότητας του προβλήματος υγείας. Ευελπιστώ ότι υπάρχει και η ευαίσθητη πλευρά των αρμοδίων». 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Followers