Pin It

Widgets

Πως εξελίσσεται η πορεία των θεραπειών της υγείας της δημοσιογράφου Νανάς Καραγιάννη σήμερα; Υπάρχουν ελπίδες να τα καταφέρει τελικά και να επιστρέψει σε... φυσιολογικό βάρος; Που κρύβεται η αλήθεια και που το ψέμα για το επίμαχο εξιτήριο της από την ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύονταν;

Όλες τις απαντήσεις τις δίνει ο θεράπων ιατρός της, Σωτήρης Αδαμίδης.

Σας παραθέτουμε μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε ο γιατρός στο «Χάι» και στη δημοσιογράφο Άννα Τσιάλτα :

- Κύριε Αδαμίδη, πώς είναι σήμερα η Νανά;

Σήμερα, η Νανά αποδεικνύει με την προσπάθεια της ότι υπάρχει ελπίδα για όλα τα άτομα που έχουν την ίδια δυσκολία με εκείνη. Και αυτό νομίζω πως είναι το πιο σημαντικό από την ιατρική σκοπιά και όχι μόνο. Η κλινική της πορεία για εμένα και την ομάδα μου που την παρακολουθούμε είναι ικανοποιητική, στο βαθμό που εκείνη ανταποκρίνεται στις συστάσεις.

- Πιστεύετε γιατρέ πως όταν κοιταζόταν στον καθρέπτη πίστευε ότι είναι όμορφη και υγιής;

Δεν έχει νόημα να αναλυθεί η διαδρομή των παθολογικών συμπεριφορών των ατόμων που υποφέρουν, γιατί υποφέρουν πραγματικά, ακόμα κι όταν δεν το κατανοούν. Μόνο σεβασμό αξίζουν ως ασθενείς, όταν έρχονται σε συναίσθηση της πραγματικής εικόνας που εκπέμπουν. Και αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για αυτά για όσο χρόνο η χρόνια διαρκεί η διαταραχή.

- Αν δεν γινόταν εκείνη την μέρα η εισαγωγή της στο νοσοκομείο πιστεύετε ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα;

Σαφώς και θα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα , για να μην πω ότι ίσως δεν θα προλαβαίναμε καν να την βοηθήσουμε παρά τη δική μας διάθεση. Ήταν ήδη πολύ αργά, όταν διευθετήθηκε η εισαγωγή της με τη γνωστή μεσολάβηση της κ. Στεφανίδου, εμού και την άμεση ενέργεια της κλινικής.

- Έχετε πολύ συχνή επαφή και στενή παρακολούθηση μαζί της. Πως τα πάει ωςασθενή σας; Είναι καλό κορίτσι; Σας ακούει;

Ναι, η παρακολούθησή της είναι τακτική. Αλλά πρέπει να σας πω ότι την εμπιστεύομαι. Έτσι αν κάποια στιγμή δεν μπορέσει να ανταποκριθεί σε κάποιο μας ραντεβού, φροντίζω να έχει εκείνη την πρωτοβουλία της επικοινωνίας μας χωρίς άγχος, γιατί λειτουργούν αυτά που προανέφερα και γιατί μου είναι σημαντικό να της δίνω τα περιθώρια που χρειάζεται για να μπορεί να ανταποκρίνεται στη νέα και απαιτητική φάση που βιώνει. Και ναι έχω την αίσθηση, όχι ότι απλά με ακούει όπως λέτε, αλλά ότι και εγώ την ακούω. Φροντίζω να την ακούω και νομίζω ότι μέχρι τώρα το καταφέρνω.

- Γιατρέ, κρίνετε ότι η Νανά θα τα καταφέρει να επανέλθει σε φυσιολογικό βάρος και να ξανακερδίσει την ζωή της;

Η Νανά πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει. Δεν είναι ούτε αυτονόητο ούτε απλό ούτε δεδομένο. Λειτουργούμε με όσες επιστημονικές διαδικασίες είναι ενδεδειγμένες, αλλά χωρίς να αγνοούμε και όλα τα άλλα που σας προανέφερα. Είναι ο σκοπός μας και τον υπηρετούμε με σεβασμό στον άνθρωπο που πάσχει.

- Θέλω να μου πείτε τη δική σας γνώμη για το γνωστό θέμα του εξιτηρίου που έγινε τόσος ντόρος. Η Νανά βγήκε κανονικά από το νοσοκομείο και συνεχίζει την αγωγή της; Έπρεπε να μείνει κι άλλο;

Όσο για το εξιτήριο να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έγινε κάτι περίεργο. Συναποφασίσαμε τη συνέχιση της παρακολούθησης της σε εξωτερική βάση. Ναι, υπάρχουν πρωτόκολλα θεραπευτικά, όπου η νοσηλεία είναι μακρά. Εμείς σεβαστήκαμε και τη δική της ανάγκη και τα δικά της θέλω, όταν από την καθημερινή επικοινωνία στο νοσοκομείο είδαμε όχι μόνο να διορθώνονται λόγω της δικής της συναίνεσης οι διαταραχές που ήταν απειλητικές για τη ζωή της, αλλά και τη διάθεσή της να μας βοηθήσει για να τη βοηθήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας.
 
radar.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Followers