Pin It

Widgets



Σε δραματικούς τόνους η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Βουλή, λίγο πριν την ψήφιση των μέτρων. Επιχείρησε να φέρει τους βουλευτές προ των ευθυνών τους. Μίλησε για τα τελευταία, άδικα μέτρα. Πυρά στην αντιπολίτευση (Vids)

Σε ένα τεταμένο κλίμα στην Βουλή από το μεσημέρι, όπου και ξεκίνησε η συζήτηση για την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου με τα σκληρά και επώδυνα μέτρα, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λίγο πριν τις 21.00.

Ο ίδιος επιχείρησε να φέρει τους βουλευτές προ των ευθυνών τους, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία κρίσιμη απόφαση, στην οποία όλοι καλούνται να επιλέξουν για το εάν η χώρα θα μείνει στην ευρωζώνη ή όχι, για το εάν θα μείνει απομονωμένη ή όχι, ενώ σημείωσε ότι η "ΝΔ δεν παίζει με την Δημοκρατία, αλλά ούτε με την ευρωπαϊκή προοπτική του τόπου".

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι πρόκειται για τα τελευταία μέτρα, καθώς πολλά από αυτά, όπως οι περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, είναι άδικα και καταρρακώνουν την μεσαία και χαμηλή κοινωνική τάξη.

Απόσπασμα της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά

"Εδώ και 4 μήνες τρέχουμε για τα πάντα. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη απόφαση. Πολλά από τα μέτρα είναι σωστά. Θα έπρεπε να τα είχαμε πάρει μόνοι από χρόνια. Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις είναι όμως άδικα μέτρα. Αλλά και οι δύο κατηγορίες είναι συμβατικές υποχρεώσεις.

Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε. Έχουμε να βγούμε στις αγορές 3 χρόνια. Από αυτά τα μέτρα δυστυχώς, δεν μπορεί κανείς να εξαιρείται. Και όσοι γλείφουν τα αυτιά π.χ. των αγροτών, εξυπηρετούν συμφέροντα και δεν υπηρετούν την δικαιοσύνη.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας περιοχής που εμφανίζει γεωπολιτική αστάθεια. Και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι αυτό.

Έτσι σήμερα ψηφίζουμε για το αν θα παραμείνουμε στην ευρωζώνη και αν θα σταθεροποιήσουμε την οικονομία μας ή όχι. Για το αν θα βγούμε από την κρίση ενωμένοι ή αν θα συνεχίσουμε να τσακωνόμαστε. Αυτό αποφασίζουμε.

http://news247.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Followers