Pin It

Widgets

 


Ο Κάρολος Παπούλιας θα είναι επικεφαλής της ελληνικής αποστολής και στην έκτακτη σύνοδο Κορυφής της 9ης Ιουλίου, στην οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο η Ελλάδα καθώς ο... πρωθυπουργός έχει λάβει αυστηρές οδηγίες από τους θεράποντες ιατρούς, να μην ταξιδέψει για τις επόμενες οκτώ εβδομάδες.

Οι γιατροί που παρακολουθούν την μετεγχειρητική πορεία της υγείας του κ. Σαμαρά κρίνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιτραπεί η αλλαγή πίεσης του αέρα που θα προκαλούσε ένα αεροπορικό ταξίδι ή ακόμη και ένα οδικό, μέσα από τούνελ στις Άλπεις.

Αυτό σημαίνει ότι πριν τα μέσα Αυγούστου ο κ. Σαμαράς δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει στο εξωτερικό. «Οι γιατροί έχουν δώσει αυστηρές οδηγίες για τις επόμενες οκτώ εβδομάδες και ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να τις συμπιέσει στις έξι,» ανέφερε συνομιλητής του , ο οποίος εκτιμούσε ότι στην επόμενο Σύνοδο του Ιουνίου θα κληθεί και πάλι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ηγηθεί της ελληνικής αποστολής.

Ταυτόχρονα, μετά τα μέσα Αυγούστου θα ξεκινήσει και ο κύκλος των περιοδειών του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, το Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μέχρι σήμερα ο κ. Σαμαράς παραμένει κλινήρης σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες τις οποίες ναι μεν ακολουθεί, διαμαρτύρεται δε καθώς του έχει απαγορευτεί να σηκωθεί από το κρεβάτι και αυτό δυσχεραίνει τις επαφές του. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις συναντήσεις ο κ. Σαμαράς ήταν ξαπλωμένος και μάλιστα γυρισμένος στο πλάι σε μια συγκεκριμένη στάση που του έχουν συστήσει οι γιατροί.

Αυτές τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση δεν του επιτρέπεται να κινηθεί ούτε με αυτοκίνητο αφού μια λακούβα θα μπορούσε να επαναφέρει την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και να θέσει σε κίνδυνο την όραση του. Το πιθανότερο είναι να του επιτραπεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να κινηθεί και να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του Γ. Στουρνάρα και του Σ. Κεδίκογλου που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ενώ από τα μέσα της εβδομάδας θα έχει και το πράσινο φως για να παραστεί και να μιλήσει στις προγραμματικές δηλώσεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Followers