Pin It

Widgets

 

Μπορεί το EURO 2012 να μην ξεκίνησε ακόμα στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας αλλά στις Βρυξέλλες ευρωβουλευτές και εργαζόμενοι στην Κομισιόν διοργάνωσαν... το Ευρωπαϊκό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2012.

17 ομάδες από 17 χώρες της Ε.Ε. παίρνουν μέρος στο τουρνουά. Ωστόσο, επειδή η Ελλάδα απουσίαζε, ο κρητικής καταγωγής ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης φρόντισε να δημιουργήσει μια φιλελληνική ομάδα αποτελούμενη από Γερμανούς φίλους της χώρας, η οποία συμμετείχε στο τουρνουά, διαφημίζοντας την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, με το διπλό σύνθημα «I am back in Greece». (Eπιστρέφω την Ελλάδα – στηρίζω οικονομικά την Ελλάδα) 
 
Η ομάδα φορούσε το μπλουζάκι με την ελληνική σημαία που δημιούργησε ο Νίκος και η Κάθυ Αρναουτάκη από τον Άγιο Νικόλαο πέρυσι το καλοκαίρι και το οποίο είχε προσφέρει ως δώρο ο ευρωβουλευτής στον επίτροπο Όλι Ρεν τον περασμένο Σεπτέμβριο στις Βρυξέλλες, σε μια σημειολογική κίνηση που δήλωνε την ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης στην Ελλάδα. 
 
Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος η «Ελληνική» ομάδα θριάμβευσε στο παιχνίδι με το Βέλγιο νικώντας 9-0 με τον Χατζημαρκάκη να σκοράρει δύο φορές και τα χαμόγελα της νίκης ν’ αποτυπώνονται στη φωτογραφία. 

«Η συνέχεια με την Πορτογαλία δεν ήταν εξίσου καλή. Νομίζω πως είχαν μεταμφιεσμένο τον Cristiano Ronaldo στην ομάδα», σχολίασε ο Χατζημαρκάκης μετά την ήττα. 

«Σημασία για μας είχε που χαρήκαμε το παιχνίδι και υπενθυμίσαμε σε όλους πως η Ελλάδα είναι όμορφη και φιλόξενη κι αυτό το καλοκαίρι. Όλοι εδώ στις Βρυξέλλες θα πρέπει να σκεφτούν πως οι φετινές διακοπές τους στην Ελλάδα θα είναι μια μεγάλη, μοναδική απόλαυση και μαζί μια έμπρακτη στήριξη στη χώρα”, δήλωσε ο Χατζημαρκάκης.
 
cretalive.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Followers