Pin It

Widgets

 

Μέρες του 2004 ζει η Ελλάδα χάρη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που νίκησε τη Ρωσία με 1-0 και προκρίθηκε στους «8» του Euro 2012. Στα προημιτελικά και η Τσεχία, που επικράτησε με το ίδιο σκορ των Πολωνών. 


Όπως και πριν από 8 χρόνια, έτσι κι απόψε η Ελλάδα πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πετυχαίνοντας μία νίκη, μία ισοπαλία, ενώ γνώρισε και την ήττα, στην φάση των ομίλων. Τότε είχε αντιμετωπίσει το «μεγαθήριο», Γαλλία, ενώ εκτός απρόοπτου, αυτή την φορά θα βρει στο δρόμο της ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Γερμανία, στην οποία αρκεί αύριο μία ισοπαλία με τη Δανία. Η Ελλάδα, που τερμάτισε στην 2η θέση του Α΄ ομίλου, θα δώσει το νοκ άουτ αγώνα στην φάση των «8» στις 22 Ιουνίου στο Γκντανσκ. Πρώτη στον Α΄ όμιλο πέρασε η Τσεχία, η οποία με το γκολ του Γίρατσεκ στο 72΄ νίκησε την Πολωνία 1-0.

Η Ρωσία είχε τον απόλυτο έλεγχο στα πρώτα 45 λεπτά, ιδιαίτερα μετά το πρώτο 10λεπτο διάστημα στο οποίο η εθνική είχε μία-δύο καλές φάσεις. Στο ποδόσφαιρο, όμως, δεν μετράει ποιος έχει την υπεροχή, αλλά ποια ομάδα βάζει το γκολ.

Αυτή ήταν η εθνική μας, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Βασίλης Τοροσίδης με πλάγιο τροφοδότησε τον Γιώργο Καραγκούνη, εκεί «κόλλησαν» οι αμυντικοί της Ρωσίας κι ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού αφού μπήκε ανενόχλητος στη μεγάλη περιοχή με δυνατό σουτ πέρασε τη μπάλα κάτω από το σώμα του Μαλαφέεφ.

Ο γκολκίπερ της Ρωσίας είχε κάνει δύο σημαντικές επεμβάσεις στο ξεκίνημα του αγώνα, στο γυριστό του Κατσουράνη μετά το κόρνερ του Καραγκούνη και στη συνέχεια σε βαθιά μπαλιά-πάσα του τελευταίου προς τον Γκέκα μπλόκαρε με δυσκολία. Καλές στιγμές είχαν και οι Ρώσοι, κυρίως με το σουτ του Ζιρκόφ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ενώ άλλα δύο του Κερζακόφ από καλή θέση πέρασαν άουτ.

Με εξαιρετική αμυντική διάταξη και πάθος από όλους τους παίκτες η εθνική μας ομάδα άντεξε στην πίεση των Ρώσων στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κι όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες της «γαλανόλευκης» έβρισκαν όλο και περισσότερους ανοικτούς διαδρόμους προς την εστία του Μαλαφέεφ. Το μπάσιμο του Καραγκούνη στο 65΄ έφερε στο έδαφος τον διεθνή μέσο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ερικσον τιμώρησε τον Έλληνα άσσο με κίτρινη για «θέατρο».

Η μεγάλη φάση της εθνικής να «καθαρίσει» το ματς ήρθε στο 70΄ με το απευθείας φάουλ του Τζαβέλλα να σταματάει στη συμβολή των δοκαριών του Ρώσου τερματοφύλακα. Στο 75΄ ο Σηφάκης αντέδρασε σωστά στο βολέ του Ντενίσοφ και μπλόκαρε τη μπάλα. 

Κλασική ευκαιρία για την ομάδα του Ντικ Αντβοκαατ στο 84΄, με την κεφαλιά του Τζαγκόεφ μετά τη σέντρα του Αρσάβιν, να περνάει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη. 

naftemporiki.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Followers